DeWit Industrial Sensors
België

Betrouwbare en robuuste inclinometers

De QG-serie inclinometers meet hellingshoeken in 1 of 2 assen. Deze inclinometers zijn gebaseerd op de robuuste MEMS-technologie, waarin binnen een micromechanische sensorchip capaciteitsverschillen worden omgezet in een analoge spanning. Deze spanning is proportioneel met de hoek waaraan de sensor blootstaat. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk om de sensoren eenvoudig aan te passen aan specifieke wensen.

Hoe werkt een inclinometer?

Een inclinometer wordt gebruikt in situaties waarbij een accurate positiebepaling en/of een constante bewaking van de hoek t.o.v. de zwaartekracht noodzakelijk is. Een inclinometer meet de hoek ten opzichte van een horizontale positie, waarbij de denkbeeldige lijn naar het middelpunt van de aarde als referentie dient.

Gemakkelijk te monteren

Een inclinometer kent een zeer breed toepassingsgebied omdat deze overal gemonteerd kan worden en veel mechanische ontwerpvrijheid biedt. De sensoruitgang bevat twee componenten: een statisch (helling) component en een dynamisch (acceleratie) component. De uitgang van de sensor is altijd een combinatie van die twee componenten. De inclinometers van DIS hebben standaard een bandbreedte van 10 Hz. Het is mogelijk deze bandbreedte verder te verlagen.

Inclination sensor

Veel verschillende toepassingen

Inclinometers worden voor verschillende toepassingen gebruikt, zoals: als waterpassensor voor bijv. een luchtgeveerde auto of (schuin)stand van een bouwkraan of vorkheftruck, landbouwmachines, scheepvaart (roll- en pitch metingen), platform waterpas stellen, hoekbewaking van meerdelige uitzetarmen zoals betonpompen en weegtoepassingen (onder een hoek).

De behuizing van de inclinometer

Veel van de DIS sensoren in de QG-serie beschikken over een uniek kunststof universeel behuizingconcept, QUADRO® genaamd. Het voordeel hiervan is het zeer compacte formaat, de eenvoudige montage en het feit dat de elektronica volledig wordt ingegoten waardoor een hoge afdichting (IP67) wordt bereikt. De behuizing is eventueel ook leverbaar in metaal (aluminium en RVS).

Typen inclinometers

Globaal zijn de DIS inclinometers met de volgende specificaties verkrijgbaar:

Meetbereik 1-assig:±10°; ±30°; ±90°; 0 360°  
Meetbereik 2-assig:±10°; ±30°; ±90°
Voedingspanning:5 V dc of 10 - 30 V dc
Analoge uitgang:0,5 - 4,5 V of 4 - 20 mA
Digitale uitgang:CANopen (Safety); RS232
Nauwkeurigheid:afhankelijk van model en range: tot ±0,02°
Beschermingsgraad:IP67, IP68 of IP69K
Programmeerbaar:filtering, meetbereik
Functionele veiligheid:SIL2/PLd (optioneel)

Meer informatie 

Onder het menu downloads vindt u veel handige bestanden zoals EDS files en configurator tools. 

Accessoires

Wij bieden een breed scala aan accessoires aan om ervoor te zorgen dat de inclinatiesensor optimaal zal presteren. Neem een kijkje onder toebehoren voor een overzicht van de accessoires. Als u op zoek bent naar een accessoire die hier niet wordt vermeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Product selector

Maak gebruik van de product selector om te bepalen welk type inclinometer geschikt is voor uw specifieke situatie. Mocht u geen geschikte sensor kunnen vinden neem dan even contact met ons op. Wellicht kunnen wij samen met u een sensor zoeken en/ of ontwikkelen die wel aan de door u gestelde wensen en eisen voldoet.


BeurzenMeer beurzen

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Uitgelicht

Contact

DIS Sensors bv
Oostergracht 40              
3763 LZ Soest 
Nederland 
  
Telefoon:+31 (0)35 6038181
  
E-mail 
Algemeen:info@dis-sensors.nl
Verkoop:sales@dis-sensors.nl
Technisch:support@dis-sensors.nl
  
KvK:31031359
btw:NL008173278B01
  
LinkedIn 
Twitter 
  
Privacy Statement 
  
© 2019 | Dolphiq Internet
DIS Sensors is onderdeel van Rotero Holding

Product Selector