DeWit Industrial Sensors
België

Inclinometers nóg hoger SIL2/PLd gecertificeerd

In 2016 lanceerde DIS als een van de eerste sensorfabrikanten een inclinometer met geïntegreerde veiligheid conform SIL2 / PLd. De betrouwbaarheid van dit veiligheidsniveau werd bevestigd door een Notified Body. Na een succesvolle periode van vijf jaar zijn de sensoren – verplicht – opnieuw ter beoordeling aangeboden aan een onafhankelijke instantie. Zonder problemen leidde dit tot een nieuw certificaat met een hóger veiligheidsniveau dat geldig is tot juni 2026. 

Sensor DIS SensorsOnze inclinometer met geïntegreerde veiligheid is indertijd volledig in eigen huis ontwikkeld. Dit type sensor is speciaal geschikt voor het monitoren van de hoek van een machine of machineonderdeel. Hierbij valt te denken aan het platform of de arm van een mobiele kraan. Door het monitoren van specifiek deze grootheid, is de veiligheid van mens, machine en omgeving te maximaliseren. 

Hercertificering

De sensor is onder meer een goedkoper alternatief voor de duurdere redundante sensoren. Om de betrouwbaarheid te garanderen, heeft DIS de inclinosensoren laten certificeren conform het veiligheidsniveau SIL2/PLd. Een vereiste voor mobiele markt. De geldigheidsduur van een dergelijke certificering bedraagt maximaal vijf jaar wat betekent dat DIS de sensoren in 2021 opnieuw heeft laten beoordelen door een Notified Body. 

Deze ‘hercertificering’ leidde niet alleen tot een verlening van het veiligheidscertificaat met vijf jaar. Het geeft ook aan dat de sensoren voldoen aan een hogere veiligheidsarchitectuurniveau dan eerst: HFT = 1. In concrete bewoording voldoen de sensoren aan:

  • IEC 62061: Safety Integrity Level = SIL CL 2; Hardware Fault Tolerance HFT = 1
  • EN ISO 13849: Performance Level = PLd; Hardware Architecture = CAT.3 

Door het hogere veiligheidsarchitectuur niveau zijn de sensoren nu ook geschikt voor industriële applicaties die moeten voldoen aan strengere veiligheidseisen. 

Eigenschappen

Naast de functionele veiligheid kenmerken de sensoren zich verder door de contactloze werking. Hierdoor treedt geen slijtage op en hebben de sensoren een lange levensduur. Verder zijn ze opgenomen in een robuuste behuizing die naar wens is vervaardigd van versterkt kunststof of roestvaststaal; bijbehorende beschermingsklassen zijn IP67, IP68, IP69K.

De keuze bestaat uit een- of twee-assige programmeerbare inclinometer of een 3-assige programmeerbare versnellingsmeter. De bijbehorende meetbereiken zijn: 360°, ±30° en ±90°. Alle uitvoeringen beschikken over een CANopen Safety veiligheidsinterface en zijn naar
wens aan te passen voor specifieke applicaties 

Meer informatie?

 

Neem contact op met uw distributeur

 


Meer nieuws

Hoofdmenu

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte aanvragen?

Klik hier

Uitgelicht

Contact

DIS Sensors bv
Oostergracht 40              
3763 LZ Soest 
Nederland 
  
Telefoon 
Algemeen:+31 (0)35 603 81 81
Technisch:+31 (0)35 603 81 88
  
E-mail 
Algemeen:info@dis-sensors.nl
Verkoop:sales@dis-sensors.nl
Technisch:support@dis-sensors.nl
  
KvK:31031359
btw:NL008173278B01
  
LinkedIn 
Twitter 
  
Privacy Statement 
  
© 2022 | Dolphiq Internet
DIS Sensors is onderdeel van Rotero Holding

Product Selector